Landelijke woningen Notehoeve, Ottoland

Karakteristiek wonen met respect voor het verleden

Op het voormalige boerenerf van de Notehoeve in Ottoland ontwikkelden we 14 prachtige woningen. Acht generaties had dit stuk grond in de Alblasserwaard een agrarische bestemming en daaraan hebben wij met het ontwerp recht gedaan. Uiteraard met hedendaags comfort.

Het project bestaat uit zeven royale rijwoningen, zes stijlvolle 2-onder-1-kapwoningen en één unieke vrijstaande woning in een besloten hof aan het Notenerf. Ze zijn ruim van opzet en afgewerkt met hoogwaardige materialen als chique keramische dakpannen in rood en antraciet. Groene ‘staldeuren’ en traditioneel metselwerk geven de locatie een boerenerfgevoel. De houten kozijnen van duurzaam geproduceerd hardhout geven de woningen een landelijke uitstraling.

Samen waarde creëren

Een goed plan begint met kennis van de omgeving. Door gesprekken met de familie begrepen we de betekenis van deze locatie voor henzelf en voor het dorp. Samen met Van der Padt & Partners Architecten lieten wij de agrarische wortels terugkomen in de architectuur van de woningen. Zo deden we het verleden eer aan en maakten we het plan passend in de omgeving.

Karakteristiek wonen

Samen met onze partners realiseerden we de karakteristieke woningen met hedendaags wooncomfort, op de plek waar eerst de stallen stonden. Als ontwikkelend aannemer voelen wij de verantwoordelijkheid om historie en omgeving in te passen in onze plannen. We vinden het een eer dat wij het vertrouwen hebben gekregen om het heden met het verleden te verbinden met dit bijzondere project.

“We hebben een verantwoordelijke projectontwikkelaar gezocht die aandacht zou hebben voor de wensen van onze familie en het dorp. Bij Van Leeuwen hebben we dat vertrouwen gekregen. Ottoland is het mooiste ‘land‘ van Nederland en het plan aan het Notenerf doet recht aan het dorp en deze historische locatie.”