Appartementen De Nieuwe Botter, Barendrecht

Stijlvol, duurzaam en comfortabel

Als aannemer en deels eigen ontwikkelaar realiseerden we voor plan De Nieuwe Botter in Barendrecht 70 stijlvolle huur- en koopappartementen met een parkeerkelder. Vanaf de aanschaf van de grond hadden we de regie.

Met Erik van Erk Projectontwikkeling waren we verantwoordelijk voor de ontwikkeling van dit prachtige design & build-project. Samen met RoosRos Architecten namen we ontwerp en bouw voor onze rekening. We stemden af met de gemeente, eigenaren en omwonenden en we regelden de vergunningen. We schakelden met makelaars, verzorgden de kopersbegeleiding, inclusief notariële en juridische afhandeling en bewaakten de kwaliteit, de planning en de financiën.

Ontwerp

Het plan heeft een ingetogen ontwerp, afgestemd op de omgeving. Bovendien stralen de natuurlijke kleuren van de gebouwen duurzaamheid uit, passend bij het omliggende park. Het bouwvolume en de bouwhoogten zijn samen met de gemeente bepaald en in overleg met de omwonenden vastgesteld.

Vakmanschap voor hoge kwaliteit

Projectontwikkeling, engineering en uitvoering onder één dak is een groot voordeel. Ons eigen team vakmensen nam de bouw voor zijn rekening en leverde met de ondergrondse parkeerkelder een goed stuk vakwerk af. De houtskeletbouw en kozijnen kwamen uit onze eigen werkplaats en droegen bij aan het hoge kwaliteitsniveau. Onze vaste onderaannemers en leveranciers waren een onmisbare schakel in het proces.

De Nieuwe Botter bestaat uit blok 1 met 18 koopappartementen, blok 2 met 18 vrije sector huurappartementen en blok 3 met 34 sociale huurappartementen. Onder blok 1 en 2 realiseerden we een parkeerkelder voor circa 50 auto’s. Door onze inbreng vroeg in het traject kunnen we opdrachtgevers nog beter bedienen. We zijn er trots op dat we als ontwikkelend aannemer zo’n mooi en duurzaam resultaat hebben bereikt!